Home General English Quiz General English Practice Test – 5

General English Practice Test – 5

0
SHARE

In this Post, we are sharing some English Questions came in various Previous Year Vyapam, SSC, and Railway Exams. Try to solve by yourself, it will help you in your Preparations.


1).  Fill in the blank with the correct article from the options given below.

_____ book which I want is not available.

1. A
2. An
3. The
4. No article required

Correct Answer :-

The

[collapse]

 

2).  Out of the given options, choose the one which is the correct indirect speech of the sentence given below.

The teacher said to me, “You have not done your work well”

1. The teacher told me that I had not done my work well
2. The teacher told me that I have not done my work well
3. The teacher told me that I had not been doing my work well
4. The teacher told me that I have not been doing my work well

Correct Answer :-

The teacher told me that I had not done my work well

[collapse]

 

3).  Out of the four options given below, choose the one with the correct meaning of the idiom.

“A piece of cake”.

1. Something that is very delicious
2. Something that is very difficult
3. Something that is very easy to complete
4. Something that is very rare

Correct Answer :-

3. Something that is very easy to complete

[collapse]

 

4).  Out of the given options which best expresses the meaning of the given proverb?

“Two wrongs don’t make a right.”

1. It is appreciable to do something bad to someone just because they did something bad to you first
2. It is justice to do something bad to someone just because they did something bad to you first
3. It is always advisable to do something bad to someone just because they did something bad to you first
4. It is not acceptable to do something bad to someone just because they did something bad to you first

Correct Answer :-

4. It is not acceptable to do something bad to someone just because they did something bad to you first

[collapse]

 

5).  Out of the given four words, one is spelled incorrectly. Find the word that is incorrectly spelled.
1. Independent
2. Ignorance
3. Irresistable
4. Intelligence

Correct Answer :-

3. Irresistable –> Irresistible

[collapse]

 

6).  Fill in the blank with the word given in the bracket along with the correct prefix out of the given four options.

The governor has denied making ____ (proper) use of the state money.

1. im
2. ir
3.
in
4. dis

Correct Answer :-

1. im

[collapse]

 

7).  DIRECTIONS: A sentence with a highlighted word is given below. Find the word which is most similar in meaning to the highlighted word.

The scarcity of water in the small town is destroying the livelihoods of most of the farmers.

1.
shortage
2. abundance
3. excess
4. problem

Correct Answer :-

1.shortage

[collapse]

 

8).  DIRECTIONS: A sentence with a highlighted word is given below. Find the word which is opposite to the highlighted word from the given options.

Even when she became rich and famous, she never forgot her humble background.

1. gentle
2. polite
3. proud
4. famous

Correct Answer :-

3. proud

[collapse]

 

9).  DIRECTIONS: Two sentences are given below with a blank in each. Fill in the blanks with a pair of suitable words from the four options for each blank respectively:

As Wallace entered the chapel and advanced towards the____, he saw a woman kneeling in prayer.

Although the cost of making phone calls is going up, the charge for connecting to the internet will not _____.

1. alter, alter
2. altar, altar
3. alter, altar
4. altar, alter

Correct Answer :-

4. altar, alter

[collapse]

 

10).  Choose a word that can be replaced for the given sentence.

Allowance paid to wife on legal separation.

1. Offence
2. Allegation
3. Dowry
4. Alimony

Correct Answer :-

4. Alimony

[collapse]

 

Leave a Reply