Home General English Quiz General English Practice Test – 4

General English Practice Test – 4

0
SHARE

In this Post, we are sharing some English Questions came in various Previous Year Vyapam, SSC and Railway Exams. Try to solve by yourself, it will help you in your Preparations.


1). Four words are given, out of which only one word is spelt correctly. Choose the correctly spelt word.Options:

Options:

  1. Conniosseur
  2. Connoisseur
  3. Connossieur
  4. Connosseiur
Correct Answer :-

2. Connoisseur

[collapse]

 

2). In the following question, out of the four alternatives, choose the word which is opposite in meaning to the given word and click the button corresponding to it.

SOOTHE

  1.  QUENCH
  2.  MITIGATE
  3.  HEAL
  4.  AGITATE
Correct Answer :-

4. AGITATE

[collapse]

 

3). In the following question, out of the four alternatives, choose the word which best expresses the meaning of the given word.

DEVASTATION

1) DESTRUCTION
2) CONSTRUCTION
3) SEPARATION
4) FRUSTRATION

Correct Answer :-

1) DESTRUCTION

[collapse]

 

4). Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences.An exact copy

An exact copy1) Facsimile

1) Facsimile
2) Twin
3) Mirror
4) Clone

Correct Answer :-

1) Facsimile

[collapse]

 

5). Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences.

To give money to agents for sales.

1) Salary
2) Commission
3) Fee
4) Incentive

Correct Answer :-

Commission

[collapse]

 

6). Out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentences.

A person who is working in the same institution.

1) Guide
2) Collector
3) Captain
4) Colleague

Correct Answer :-

Colleague

[collapse]

 

7). In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase.

Cat­nap

1) Rest
2) Fitful sleep
3) Long sleep
4) Short sleep

Correct Answer :-

4). Short sleep

[collapse]

 

8). In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase.

To pull a long face

1) Looked happily
2) Looked surprised
3) Looked sad
4) Looked calm

Correct Answer :-

3) Looked sad

[collapse]

 

9). In each of the questions, four alternatives are given for the Idiom/Phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the Idiom/Phrase

Fit her like a glove.

1) Too large
2) Too shabby
3) Too tight
4) Perfectly

Correct Answer :-

4) Perfectly

[collapse]

 

10). he sentences given with blanks are to be filled with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for each question. For each question, choose the correct alternative.

Health is too important to be ___________.

1) discarded
2) disposed
3) neglected
4) detested

Correct Answer :-

3) neglected

[collapse]

 

Leave a Reply