Home General English Quiz General English Practice Test – 3

General English Practice Test – 3

0
SHARE

In this post, We will provide Practice Test of Previous year English Questions came in various Vyapam, SSC and MPPSC Exams…


1).  Fill in the blank with the correct article.

Discretion is ______ greater part of valour .

  • a
  • an
  • the
  • No article required
Correct Answer :-

the

[collapse]

 

2). DIRECTIONS: The first and the last parts of the sentence are marked 1 and 6. The rest of the sentence is split into four parts and marked P, Q, R and S. These four parts are not given in their proper order. Read the sentences and find out which of the four combinations is correct.1. Hibernation is a deep sleep

1. Hibernation is a deep sleep
P . During hibernation the animal’s body temperature drops
Q. that helps the animals to save energy
R. and its heartbeat and its breathing slow down
S. and survive the winter without eating much
6. So that it does not use much energy.

  • RQSP
  • PSQR
  • SPQR
  • QSPR
Correct Answer :-

QSPR

[collapse]

 

3). DIRECTIONS: The first and the last parts of the sentence are marked 1 and 6. The rest of the sentence is split into four parts and marked P, Q, R and S. These four parts are not given in their proper order. Read the sentences and find out which of the four combinations is correct.

1. A non­renewable resource
P . are considered non­renewable resources in that their use is not sustainable
Q. by natural means on a level equal to its consumption.
R. Most fossil fuels, such as oil, natural gas and coal
S. is a resource of economic value that cannot be readily replaced
6. because their formation takes billions of years.

  • SQRP
  • PSRQ
  • QPRS
  • RQPS
Correct Answer :-

SQRP

[collapse]

 

4). DIRECTIONS: The first and the last parts of the sentence are marked 1 and 6. The rest of the sentence is split into four parts and marked P, Q, R and S. These four parts are not given in their proper order. Read the sentences and find out which of the four combinations is correct.

1. Water pollution is the contamination
P . when pollutants are directly or indirectly
Q. of water bodies, such as lakes, rivers, oceans, aquifers and groundwater
R. discharged into water bodies
S. This form of environmental degradation occurs
6. without adequate treatment to remove harmful compounds.

  • PQSR
  • SRQP
  • RSPQ
  • QSPR
Correct Answer :-

QSPR

[collapse]

 

5). DIRECTIONS: In the following question a part of the sentence may have an error. Find out which part of a sentence has an error and mark your answer accordingly. If there is no error, mark (d) ‘No error’ as your answer.

He started working (a)/ for the company in 1995, (b)/ and have been there ever since. (c)/ No Error (d)

  • (a)
  • (b)
  • (c)
  • (d)
Correct Answer :-

(c)

[collapse]

 

6).  DIRECTIONS: In the following question a part of the sentence may have an error . Find out which part of a sentence has an error and mark your answer accordingly. If there is no error, mark (d) ‘No error’ as your answer.

Neither Rita (a)/ nor her sisters is (b)/ coming to the party . (c)/ No Error (d)

  • (a)
  • (b)
  • (c)
  • (d)
Correct Answer :-

(b)

[collapse]

 

7). DIRECTIONS: The first and the last parts of the sentence are marked 1 and 6. The rest of the sentence is split into four parts and marked P, Q, R and S. These four parts are not given in their proper order. Read the sentences and find out which of the four combinations is correct.

1. Deforestation, clearance or clearing
P . where the land is thereafter converted to a non­forest use
Q. to farms, ranches, or urban use
R. is the removal of a forest or stand of trees
S. Examples of deforestation include conversion of forestland
6. The most concentrated deforestation occurs in tropical rainforests

  • PSRQ
  • RPSQ
  • SRQP
  • QSRP
Correct Answer :-

RPSQ

[collapse]




 

8). DIRECTIONS: Find the Word which is most similar to the given word.

Sad

  • Happy
  • Optimist
  • Miserable
  • Cheerful
Correct Answer :-

Miserable

[collapse]

 

9). Fill in the blank with the correct option.

We need ______ butter for this cake.

  • few
  • a few
  • a little
  • the little
Correct Answer :-

a little

[collapse]

 

10). Fill in the blank with the correct option.

There were only ______ bananas in the box.

  • the little
  • a few
  • the few
  • a little
Correct Answer :-

a few

[collapse]

 

Leave a Reply